Storing - vacatures worden niet altijd getoond op website

Op dit moment, 3 oktober om 10:00 uur, is er een storing gaande met betrekking tot de XML-feeds. Het kan zijn dat er op de website een melding verschijnt met "Vacature niet gevonden". Deze storing geldt niet voor alle klanten.

Wat is er aan de hand?
Op dit moment is nog niet duidelijk waar de oorzaak ligt van dit probleem, hier wordt hard aan gewerkt. Gevolg is dat er bij diverse klanten geen vacatures op de website worden getoond. 

Verwachte oplostijd en workaround
Gezien de oorzaak nog niet gevonden, kunnen wij geen verwachte oplostijd aangeven. Wel garanderen we dat we er alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Via dit artikel houden we je op de hoogte. 

Vragen?
Voor vragen over dit incident kun je altijd contact opnemen met Customer Support via 010-49 80 988 of support@connexys.com.

Opmerkingen

 • Avatar
  Carin Everaars

  Er is inmiddels een workaround beschikbaar waardoor bij alle klanten de xml weer goed functioneert en de vacatures weer op de website worden getoond. Op dit moment zijn wij nog hard bezig om een structurele oplossing te vinden om dit incident in de toekomst te voorkomen. 

  Let op!: Mochten er nog geen vacatures worden getoond op de website, dan is waarschijnlijk de xml nog niet opnieuw uitgelezen. De frequentie van het uitlezen is per website verschillend. Je kunt dit wel laten forceren door jouw eigen website beheerder en de vacatures zijn daarna na enkele seconden weer zichtbaar.

  Bewerkt door Carin Everaars
 • Avatar
  Carin Everaars

  De oorzaak van de storing van gisteren is als volgt:

  Gisterenochtend bleek dat het certificaat, dat o.a. wordt gebruikt voor beveiliging van de XML-feed, niet meer volledig werd geaccepteerd. Servers die de XML automatisch verwerken hadden daar mogelijk last van. Het zogenaamde Intermediate certficaat werd niet meer uitgeleverd. Websites en applicaties bleven wel gewoon bereikbaar via de browser. De oorzaak zit in onze loadbalancer en daardoor liet een oplossing enige tijd op zich wachten. 'Load balancing' is een techniek bij computernetwerken om het werk te verdelen tussen verschillende computers.

  Workaround:
  Wij hebben ervoor gekozen om de XML-feeds en daarmee al het www-verkeer op onze oude loadbalancers te zetten. Op deze loadbalancers bestaat dit probleem namelijk niet. Dit hadden we rond 11.45 gerealiseerd.

  Door de omzetting kwam er een nieuw conflict naar boven en heeft het www-verkeer in de daarop volgende uren nog twee keer circa 15 minuten uit gelegen. Deze problemen zijn nu ook opgelost.

  Definitieve oplossing:
  Met de leverancier van onze loadbalancer zijn we op zoek naar een definitieve oplossing. Zodra die er is werken we het artikel bij. De oplossing zal een korte onderbreking in kunnen houden. De onderbreking zal minder dan 1 minuut zijn.