Indeed

Wat is Indeed?

Indeed is wereldwijd de grootste vacaturesite, met meer dan 200 miljoen unieke bezoekers per maand uit meer dan 60 verschillende landen.

Huidige werkwijze Indeed?

Indeed gebruik software waarmee ze diverse websites uitlezen; het zogenaamde 'scraping'. Vervolgens 'kopiëren' zij de vacatures die zij vinden naar hun eigen vacaturesite.

Een concreet voorbeeld; Wanneer je een vacature publiceert naar een jobboard, dan ziet Indeed jouw vacature en kopieert deze vacature naar hun website. De sollicitatie knop verwijst dan naar de vacature op de website waar de vacature staat gepubliceerd.

Wanneer je naar diverse kanalen hebt gepubliceerd, met erg afwijkende advertentieteksten, dan is de kans groot dat jouw vacature meermaals op Indeed gepubliceerd wordt.

De vacatures zijn niet altijd actueel; er worden regelmatig vacatures getoond die niet meer beschikbaar (dus gesloten) zijn.

Wat houdt de module in?

De module zorgt ervoor dat alle extern gepubliceerde vacatures worden gedeeld met Indeed via een xml-feed. Deze xml-feed wordt dagelijks uitgelezen door Indeed. Deze XML is leidend in de publicaties van Indeed. Dat wil zeggen, dat als Indeed publicaties uitleest, en vindt dat deze hetzelfde zijn als een vacature uit de XML, zij enkel de gegevens uit de XML gebruiken.

Vervolgens wordt er ook een sollicitatie-knop toegevoegd, en kunnen kandidaten solliciteren en in Fast Forward geregistreerd worden alszijnde afkomstig vanuit Indeed. Via deze knop kunnen kandidaten sneller solliciteren als zij al een Indeed CV hebben. Echter kan het voorkomen dat er minder kandidaat-gegevens in een Indeed CV staat dan wat je via het sollicitatieformulier vraagt. 

Echter staat hier dan geen sollicitatieformulier welke gekoppeld is aan de Fast Forward applicatie.

Wat doet de module niet?

Wanneer je gebruik maakt van de module Indeed, kunnen kandidaten solliciteren via Indeed. Dan wordt gebruik gemaakt van de service van Indeed en niet van opties die Fast Forward haar klanten biedt. Dat wil zeggen dat pre-selectie, bijvoorbeeld d.m.v. vragenlijsten niet mogelijk is. Wanneer je maatwerk-oplossingen op je sollicitatie-formulier hebt, zoals Google Analytics ondervindt dit hier impact van. Google Analytics ziet namelijk niet waar de kandidaat vandaan komt, aangezien deze kandidaat niet via jouw eigen website is binnengekomen.

Opmerkingen