Aankondiging update AFAS-koppeling

Per 1 januari wijzigt AFAS de authenticatie van de koppeling met Connexys. Deze maand voeren wij werkzaamheden uit om deze wijziging door te voeren. De gewijzigde authenticatie zal in een volgende release beschikbaar zijn.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 januari 2017 wordt NTLM-authenticatie niet meer ondersteund. Dat is een authenticatie op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord in een soap bericht. De nieuwe App Connector werkt op basis van token-authenticatie. Bij de overstap naar de App Connector is het niet nodig om nieuwe GetConnectoren aan te maken. Inhoudelijk wordt er aan deze koppeling dan ook niets gewijzigd. De voordelen van deze App Connector zijn een stabielere verbinding en een veiligere authenticatiemethode op basis van unieke tokens.

Wat merk je ervan?
Na een uitgebreid testtraject komen de wijzigingen beschikbaar op de productie-omgeving. Wanneer de aanpassingen gereed zijn, wordt dit aan de klanten teruggekoppeld. Je kunt er vanuit gaan dat alle werkzaamheden gereed zijn voor 1 januari 2017.

Wat moet ik doen?
De configuratie van de App Connector aan de AFAS applicatie (de eigen omgeving) moet voor deze wijziging worden aangepast. Een AFAS consultant kan je hierbij assisteren. Connexys neemt binnenkort contact op met de klanten voor wie deze wijziging van toepassing is om de uitwisseling van het token te regelen en de nieuwe configuratie af te stemmen.

Vragen?
Heb je vragen over deze wijziging? De Servicedesk van Connexys is altijd beschikbaar voor een antwoord. Wij zijn te bereiken op 010 - 49 80 988 of per e-mail via support@connexys.com.

Opmerkingen