Taken goedkeuren

De module Taken goedkeuren is een optionele module binnen de managerportal om mobiliteitstaken te laten goed- of afkeuren door een manager.

 

Inhoudsopgave

 

Algemeen

Deze module maakt het mogelijk om taken ter goedkeuring aan een manager voor te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goedkeuren voor deelname aan een traject of het goedkeuren van het afnemen van een bepaald product (zoals opleiding of test).   

  Naar boven 

 

Werking

Op het moment dat een mobiliteitstraject wordt gestart waarin een taak is opgenomen waarvoor goedkeuring voor is vereist, dan kun je via het medewerkerdossier goedkeuring aanvragen voor die taak. Om dit te doen, klik op de taak en klik op het icoontje voor goedkeuring.  

 

Vervolgens kun je selecteren aan wie je goedkeuring wilt vragen.

 

Vervolgens kom je in het Contact Invoeren scherm waar je het standaarddocument voor de e-mail kunt selecteren en de e-mail kunt versturen. In de e-mail zit een link die verwijst naar het taken goedkeuren scherm in de managerportal.

Indien de manager wie goed dient te keuren op de link klikt ziet deze een overzicht van alle taken waar nog een goedkeuring op moet geven en ook alle taken die reeds goed- of afgekeurd zijn. 

 

Nadat die taak is goedgekeurd of afgekeurd wordt de taak voltooid, en zal het proces verder gaan.

  Naar boven 

 

Beheer en inrichting

Om dit in te richten dient er eerst een standaarddocument voor goedkeuring aangemaakt te worden. Om dit te doen, ga naar Beheer > Standaarddocumenten en maak een nieuw standaarddocument aan van het type: Goedkeuring op taak, zie hieronder. 

Beste {goedkeuring_contactpersoon.naam_volledig_informeel}, 

Hierbij het verzoek tot goedkeuring van taak: {naam}. 
Goedkeuringlink: {goedkeuring_link}. 

Groet, 
{gebruikersinformatie.contactpersoon.naam_volledig_informeel}

Vervolgens kan de goedkeuring op taken per traject en taak ingericht worden. Om dit te doen, open het betreffende traject via Beheer > Trajecten en klik op de taak waarvoor je goedkeuring in wilt stellen. Onder goedkeuring dien je in te stellen wie de standaardpersoon is die de taak goed moet keuren, dit kun je per goedkeuring die je verstuurt wijzigen, en dien je het standaardocument te koppelen voor de goedkeuringsmail.

  Naar boven 

Opmerkingen