Competentieprofiel aanvragen

De module Competentieprofiel aanvragen maakt het mogelijk om managers een competentieprofiel te laten invullen over het type persoon dat de manager zoekt voor een specifieke functie. 

 

Inhoudsopgave

Algemeen

Voor het werven van de beste kandidaat zijn soms aanvullende competenties nodig om de juiste persoon voor de juiste functie te vinden. Daarom hebben wij een module ontwikkeld waarbij het voor een manager mogelijk wordt om per vacature het gewenste competentieprofiel vast te stellen. Dit competentieprofiel kan vervolgens gematcht worden met de competenties die door een kandidaat zijn vastgelegd in zijn persoonlijke profiel of de competenties die volgen uit een assessment van één van onze testleveranciers.

Met behulp van deze module kan de recruiter via de applicatie een verzoek indienen bij de hiringmanager om dit competentieprofiel in te vullen via de managerportal, waarna het ingevulde profiel opgeslagen wordt bij de vacature. Hiermee kan de manager aangeven over welke competenties de ideale kandidaat moet beschikken en dit koppelen aan de vacature.  

  Naar boven

Werking

In de vacaturekaart wordt er een nieuw item toegevoegd genaamd Competentieprofiel-aanvragen. Als je daar klikt op Nieuw dan kom je in een scherm waarin je kunt aangeven naar wie je de aanvraag wilt sturen.

 

Vervolgens kun je kiezen tussen Opslaan en communiceren of Opslaan. Als je klikt op Opslaan en communiceren dan kom je in het Contact invoeren scherm waarin je een mail naar de manager kunt sturen met daarin een link naar de competentieprofiel-vragenlijst in de managerportal.  

Wanneer de manager inlogt in de managerportal kan hij klikken op de competentieprofielen waarna hij in een vragenlijst komt waarin hij de competenties kan kiezen.

Hieronder een voorbeeld van een competentieprofiel vragenlijst met  vragen die zijn ingericht aan de hand van het Quinn model. 

Wanneer de manager de antwoorden opslaat dan verschijnen de antwoorden in het vacaturedossier in de Connexys applicatie onder het kopje Criteria.

  Naar boven

Inrichting

Ter voorbereiding voor het gebruik van deze module dient er eerst een standaarddocument aangemaakt te worden van het type Competentieprofiel aanvraag, hieronder een voorbeeld:

Beste {contactpersoon.naam_volledig_informeel},

Ik wil je vragen of je voor de volgende vacature het gewenste competentieprofiel op wilt geven: {vacature.vacaturenaam}.
{competentieprofiel-vragenlijst}

Groet,
{gebruikersinformatie.contactpersoon.naam_volledig_informeel}

 

Interesse?
De module Competentieprofiel aanvragen is een betaalde module. Heb je interesse in deze module? Neem dan contact op met jouw accountmanager.

  Naar boven

 

 

Opmerkingen