Vacaturekaart binnen de Manager Portal

Algemeen

De vacaturekaart is een invoerscherm in de Manager Portal dat gebruikt kan worden door hiringmanagers om vacatures en eventueel daarbij behorende advertentieteksten aan te maken. Het is mogelijk om meerdere vacaturekaarten beschikbaar te stellen zodat de manager de daarvoor relevante gegevens invult, bijvoorbeeld per type functie. De vacaturekaart kan volledig naar wens worden geconfigureerd in Beheer.

Werking

Door in te loggen in de manager portal en te klikken op het tabblad of dashboard item met betrekking tot de vacaturekaart kom je in het scherm waar de beschikbare vacaturekaarten getoond worden. Wanneer je klikt op een gewenste vacaturekaart kom je in een invoerscherm waar je informatie kunt invullen met betrekking tot de vacature en de advertentietekst.

Op het moment dat de manager de vacaturekaart volledig heeft ingevuld en verstuurd, wordt de vacature (samen met de eventueel bijbehorende advertentietekst) opgeslagen in de applicatie. Indien gewenst kan er dan ook een e-mailmelding verstuurd worden zodat de recruiter een bericht krijgt op het moment dat een vacaturekaart is ingediend.

 

 

Wanneer je de vacaturekaart aan het invullen bent, kun je in het veld organisatieonderdeel zoeken op de naam en de kostenplaats van het organisatieonderdeel. Dit is handig als jouw organisatie uit veel onderdelen bestaat. Dit doe je door (een gedeelte van) de naam of de kostenplaats in te typen in het veld.

Inrichting

Via Beheer > Managerportal instellingen kun je de vacaturekaarten aanmaken en beheren. Per kaart kun je bepalen welke velden er aanwezig moeten zijn. Zowel de velden uit de vacature als de velden uit de advertentie kunnen op de vacaturekaart geplaatst worden. Het is mogelijk om de gegevens op verschillende schermen te plaatsen waar je doorheen kunt bladeren middels de knop Volgende en Vorige. Verder is het mogelijk om standaardwaardes in te stellen bij keuzelijsten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de vacature direct met de status goedgekeurd binnen moet komen in de FastForward-applicatie en om de vacature direct te publiceren. Ook is er de mogelijkheid om advertentieteksten, bedrijfsinformatie en contactinformatie automatisch te laten vullen.


Via de knop Nieuw kun je een nieuwe vacaturekaart aanmaken. Vervolgens kom je in onderstaand scherm:

 

Verklaring van velden van vacaturekaart

Naam:
Geef een naam voor de vacaturekaart - deze wordt zichtbaar in de Manager Portal.

Omschrijving:
Geef een omschrijving voor de vacaturekaart - deze wordt zichtbaar in de Manager Portal.

Beschikbare recruiters:
Geef hier aan welke recruiters gekozen mogen worden bij het invullen van de vacaturekaart. Indien hier niets geselecteerd is dan worden alle in het systeem bekende (en actieve) recruiters zichtbaar in de vacaturekaart.

Automatisch vullen advertentieteksten:
Indien dit aan staat worden de advertentieteksten in de vacaturekaart (de velden Functieomschrijving titel, Functieomschrijving, Functie-eisen en Arbeidsvoorwaarden) automatisch gevuld met de gegevens uit de functie (mits dit veld is opgenomen in de vacaturekaart). Deze informatie kan op functie-niveau worden ingericht via Beheer > Functies.

Automatisch vullen advertentietekst bedrijfsinformatie:
Indien dit aan staat wordt het veld bedrijfsinformatie in de vacaturekaart automatisch gevuld met de bedrijfsinformatie die bij de organisatie staat.

Automatisch vullen advertentietekst contactinformatie:
Indien dit aan staat wordt het veld contactinformatie uit de vacaturekaart automatisch gevuld met contactinformatie van de in de Manager Portal ingelogde recruiter of de hiring manager, afhankelijk van wat er hier gekozen is.

E-mail versturen:
Door deze optie aan te vinken wordt er een e-mail verstuurd naar de recruiter op het moment dat er een vacaturekaart is ingevuld.

Standaarddocument:
Hier kun je het standaarddocument kiezen dat als e-mail naar de verantwoordelijke recruiter verstuurd wordt op het moment dat er een vacaturekaart is ingevuld. Dit document (van het type vacaturekaart) kun je aanmaken onder Beheer > Standaarddocumenten. Hieronder vind je een voorbeeld van deze e-mail:


Beste {verantwoordelijke_recruiter.naam_roepnaam},

{hiringmanager.naam_volledig_informeel} heeft zojuist de de vacature {vacaturenaam} aangemeld via de vacaturekaart.

Klik op onderstaande link om deze vacature in Connexys te bekijken:
{link_applicatie}

Met vriendelijke groet,

Connexys

Toevoegen van velden aan vacaturekaart

ScreenHunter_265_Mar._23_16.01.jpg

 

Je kunt hier velden selecteren uit de vacaturekaart (inclusief vrije velden) en advertentietekst. Om dit te doen sleep je de velden vanuit Beschikbare velden naar de vacaturekaart. Naast velden kun je ook (kop-)teksten en pagina-eindes slepen naar de vacaturekaart.

Verder kun je per veld de volgende items instellen:

  • De naam van het veld wijzigen (met uitzondering van vrije velden).
  • De weergave van het veld wijzigen: bewerkbaar (standaard), alleen lezen of verborgen.
  • Het veld verplicht stellen.
  • Een standaardwaarde instellen (alleen bij keuzelijsten).

Door het instellen van een standaardwaarde kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de vacature te laten aanmaken met een bepaalde status. Zo kun je de vacature direct openstellen door de status Open mee te geven in de vacaturekaart, maar je kunt er ook voor kiezen om de vacature aan te maken met bijvoorbeeld de status Voorlopig zodat de recruiter de vacature kan controleren en vervolgens zelf kan openstellen. Ook kun je ervoor kiezen om de advertentietekst al dan niet automatisch goed te laten keuren door een (verborgen) standaardwaarde mee te geven in het veld Advertentietekst goedkeuren.

ScreenHunter_266_Mar._23_16.04.jpg

Interesse in de vacaturekaart?

De vacaturekaart is een betaalde module. Heb je interesse in deze module? Neem dan contact op met jouw accountmanager.

Opmerkingen