Release 3.14: Gesprekken

Op donderdag 1 februari 2017 wordt de release 3.14 uitgevoerd. Zodra bekend is hoe laat we starten en eindigen zullen wij dit communiceren. De applicatie blijft tijdens de release beschikbaar. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In deze release hebben wij een aantal bugs opgelost, maar voornamelijk gewerkt aan een mooie nieuwe module. Vanaf deze release bieden wij de mogelijkheid voor de hiringmanager om vanuit de managerportal zijn geplande gesprekken in te zien, verslagen en beoordelingen in te voeren en daarmee het gesprek compleet af te handelen.

 

Nieuwe module: Gesprekken in de managerportal

Vanuit diverse klanten hebben wij het verzoek gekregen om gesprekken te verbeteren. Zo hadden wij bijvoorbeeld nooit een mooi plekje voor de hiringmanager om zijn verslag en beoordeling te schrijven.

We hebben hier een hoop tijd en aandacht aan besteed om dit zo goed mogelijk te maken. Hieronder vind je meer informatie over de doorgevoerde wijzigingen. Mocht je interesse hebben in deze module, neem dan contact op met je accountmanager.

 

Beheer

In Beheer is er een nieuwe optie bijgekomen, te weten 'Manager Portal Gesprekken Instellingen'.

In dit scherm kun je aangeven hoelang gesprekken zichtbaar moeten blijven, welke gesprekshistorie zichtbaar is en je kan standaarddocumenten koppelen.

beheer_-_mp_gesprekken.png

 

Merge

De merge-richting 'Uitnodiging gesprek' is hernoemd naar 'Gesprek', omdat er nu ook andere standaarddocumenten gemaakt kunnen worden in relatie tot gesprekken als enkel de uitnodigingen. Nu kun je namelijk ook herinneringen sturen voor gespreksverslagen.

Er zijn ook nieuwe merge-items toegevoegd, namelijk:

  • {gesprek_link}
  • {gespreksverslag_link}​

Beide merge-items verwijzen naar de managerportal. De eerste verwijst naar het gesprek, met alle informatie omtrent de kandidaat en de vacature. De tweede verwijst naar de functionaliteit binnen het gesprek om een gespreksverslag in te voeren of te uploaden.

 

Stamgegevens

Gesprekslocaties

Via Beheer > Gesprekslocaties kun je verschillende locaties invoeren waar een gesprek plaats kan vinden. Vul hierbij de adresgegevens in en je kunt via de merge-functionaliteit iemand een keurige uitnodiging sturen, in diverse talen, waar de kandidaat zich kan melden. 

beheer_-_gesprekslocaties.png

Gespreksrichtlijnen

Je kunt nu onder Beheer > Gespreksrichtlijnen informatie kwijt wat de bedoeling is van een gesprek. Deze kun je meesturen naar de hiringmanager en/of selectiecommissie, wie het in de managerportal in kunnen zien.

beheer_-_gespreksrichtlijnen.png

 

 

Applicatie

Wanneer je nu een gesprek gaat plannen in de applicatie, kun je hier de gesprekslocatie en gespreksrichtlijnen in kwijt.

app_-_gesprek.png

 

Managerportal

In de Managerportal krijgt de hiringmanager/selectiecommissie een tab erbij: Gesprekken. Deze zijn ook zichtbaar op het Dashboard in de Managerportal. 

Op dit tabblad kun je filteren tussen:

  • Gepland
  • Actie vereist
  • Gevoerd

Verder kun je gegevens van de vacature en de kandidaat bekijken, dit is handig om bijvoorbeeld erbij te houden op je tablet tijdens het gesprek. De documenten van de kandidaat zijn ook hier beschikbaar, dus je hebt alles bij de hand.

portal_-_gesprek.png

 

Ook zie je in 1 oogopslag hoe ver je bent met het gesprek. Er zijn namelijk 3 stappen die je moet nemen om een gesprek af te ronden:

  • Gespreksverslag invoeren of uploaden
  • Eindbeoordeling geven
  • Status bijwerken

 

Wanneer je al deze stappen hebt doorlopen springt het gesprek naar 'Gevoerd' en kan de Recruiter verder met de verwerking van de Inschrijving.

 

Anonimisering

Ook deze release hebben wij de module Anonimisering verbeterd op basis van ervaringen met implementaties.

 

Nieuwe anonimiseringsregel

De regel "Alle/Geen kandidaten die een inschrijving hebben welke in een talentpool zit." is toegevoegd.

 

Traagheid bij grote anonimiseringscripts

Grote anonimiseringsscripts, met bijvoorbeeld 70 talentpools, zullen niet langer voor vertragingen zorgen in de applicatie. 

 

Bugfixes

We hebben ons voornamelijk gefocust op bugfixes in de managerportal, aangezien wij deze aan het uitbreiden waren.

 

Managerportal

Uitloggen op iPad

Ook in de managerportal op de iPad wordt nu een uitlog-knop getoond.

 

Scrollen in Internet Explorer 11

De scroll balk bij de voordrachten in Internet Explorer 11 werkt weer.

 

Aanmaken managerportal gebruikers

Deze functionaliteit is in de vorige release meegekomen, maar werkte nog niet goed. Vanaf nu worden er activatie-mails verstuurd naar de aangemaakte gebruikers. Wanneer je gebruik maakt van SSO gebeurt dit niet, en wordt de gebruiker automatisch geactiveerd.

 

Contactpersoon-type aanpassen

Wanneer je het type contactpersoon aanpast van Hiringmanager naar bijvoorbeeld Selectiecommissie, wordt de managerportal gebruiker niet meer verwijderd.

 

API vacaturefeed

Vrije veld-waardes worden nu correct meegenomen in de vacaturefeed via de API.

 

Overig

Spaanse vertalingen

Er zijn Spaanse vertalingen toegevoegd aan zowel de kandidaat- als de managerportal.

Opmerkingen